2017. március 24., Gábor, Karina

A PR-Telecom ZRT. előfizetői számára január 1-től nem elérhetőek az Eurosport csatornái

Párizs, 2012.12.20.

Az Eurosport Csoport sajnálattal tájékoztatja nézőit, rajongóit és a magyarsajtót, hogy 2013. január 1-től a PR-Telecom Zrt. hálózatain megszűnik az Eurosport és Eurosport 2 csatornák továbbítása, így azok a jövőben nem elérhetőek a PR-Telecom Zrt. előfizetői számára. Az Eurosport Cégcsoport mindent megtett, hogy a megújítsa a szolgáltatási szerződést a PR-Telecom Zrt.-vel, de a tárgyalások eredmény nélkül zárultak. Az operátor anyagi okokra hivatkozva nem hosszabította meg az együttműködést.
Az Eurosport Csoport rendkívül csalódott a PR-Telecom Zrt. döntése miatt, amellyel több tízezer előfizetőt hagynak cserben és fosztják meg kedvenc sportcsatornájuktól.
Magyarországon az Eurosport kínálja a sportközvetítések legszínesebb palettáját. Több, mint 120 sportággal, az Eurosporton 6000, az Eurosport 2-n 5000 órányi adással várja nézőit. Az Eurosport Csoport évről évre küzd az újabb és újabb első-osztályú sportesemények közvetítési jogaiért, folyamatosan növelve kínálatának színvonalát. A minőségi sportközvetítésekkel és az élő adások folyamatos növelésével olyan értékkel járulnak hozzá a szolgáltatók portfóliójához, amelyet az előfizetők a bizalmukkal és hűségükkel hálálnak meg.

Nem csak a nézők csalódnak a PR-Telecom Zrt. döntése nyomán, hanem azok a kiváló sportolók is, akiknek kimagasló teljesítményét ezután nem követhetik élőben a magyar szurkolók. Jó néhány olyan sportágat és sportolót érint negatívan a döntés, amelynek világeseményeit kizárólag az Eurosporton láthattak eddig a barátok, rokonon és szurkolók.

Az Eurosport 2013-ban is páratlan kínálattal várja nézőit, köztük a magyar sport televíziózásban teljesen egyedülálló télisport szezonnal, amelyben 12 sportági világbajnokság és 8 Világ Kupa sorozat eseményeit követhetik figyelemmel. Ezen túl három tenisz Grand Slam torna (Ausztrál Open, Roland Garros, US Open), a Bundesliga sorozat, az Afrikai Nemzetek Kupája, a FIFA U-20-as világbajnokság, a 2014-es labdarúgó világbajnokság selejtezői, az úszó világbajnokság, a súlyemelő világbajnokság, a legnagyobb kerékpár körversenyek, köztük a 100.Tour de France és a Vuelta, illetve a kosárlabda Európa Kupa is szerepel csatorna jövő évi programjában.

Az Eurosport csatornái továbbra is elérhetőek Magyarország legnagyobb kábelszolgáltatóinál,így a T-Home, a UPC,a Digi, az Invitel, a Tarr Kft és számos kisebb terjesztő kínálatában.
ABOUT EUROSPORT GROUP

The Eurosport Group is Europe’s leading sports entertainment group. Eurosport, the n°1 pan-European TV channel, broadcasts in 20 languages and reaches 130 million homes across 59 countries. Eurosport HD is the high definition simulcast of Eurosport. Eurosport 2 broadcasts to 61 million households in 18 languages across 47 countries. Eurosport 2 HD was launched in August 2009. Eurosport Asia-Pacific reaches 17 countries in the region and launched an HD channel in September 2011. Eurosportnews is the sports news channel transmitted worldwide. Eurosport.com, Europe’s n°1 online sports destination, has up to 23 million unique users per month (comScore) across an international network of sports websites in 11 languages, including Yahoo! co-branded sites in Germany, Spain, Italy and the
UK. The Eurosport.com free mobile applications are available in 10 languages. Eurosport Player, Eurosport’s web TV service, provides LIVE and on-demand sports to fans’ PCs in 52 countries and the Player mobile application is available in up to 34 countries. Eurosport Events is the group’s expert division in the management and promotion of international sporting events.

Címkék:

11 hozzászólás a(z) “A PR-Telecom ZRT. előfizetői számára január 1-től nem elérhetőek az Eurosport csatornái” bejegyzésre

 1. pillango szerint:

  Na ez volt az utolsó csepp a pohárban, január első dolga a teljes csere. Nem is értem, hogy egy ilyen elképesztően kamu cég hogy élvezhet ilyen előnyöket a régióban. Az internet szolgáltatás eddig is minősíthetetlen színvonalon ment, de eddig legalább a TV edás elfogadható volt…

 2. sziriusz szerint:

  Teljesen igaza van, kedves pillangó, én is szívesen lecserélném a pr-t, de nem tudom, mi lehetne helyette? Van ötlete? Van egyáltalán más lehetőség Harasztin? Csak megjegyzem, a TV adás sem elfogadható, a választékról nem is beszélek!

 3. leisle69 szerint:

  A távközlés jelenleg a földi-digitális műsorszórás irányába fejlődik. Dunaharasztin nagyon jók a Mindigtv szolgáltatás vételi lehetőségei, a közeli, nagy teljesítménnyel sugárzó Széchenyi-hegyi adónak köszönhetően. Igaz, jelenleg a kínálat nem túl nagy 35-40csatorna kb. de az árak kedvezőbbek, a szolgáltatás stabil és jó minőségű, az analóg műsorszórás leállításával felszabadulnak a több száz további csatorna sugárzására alkalmas frekvenciák.
  Mintegy fél éve használjuk, jó tapasztalattal, egyedül a felkínált vevőkészülékek kiválasztása során érdemes odafigyelni.
  Az internet szolgáltatás viszont a városban vagy idejétmúlt lassú és instabil, vagy iszonyat drága. Méginkább bosszantó a helyzet azért, mert Soroksáron 2 szolgáltató is kínál 40Mbit-es stabil internet hozzáférést annyiért amennyiért itt a városban 6-8Mbit-et kapunk…

 4. Gasztron szerint:

  A PR telecomnak nem ez az egyetlen rossz “húzása”, a kiértesítés szerint az Eurosporton kívül a Discovery adásait is megszüntetik, az angol nyelvű csatornákról nem is beszélve, de az árak kiválóan tudnak évről évre növekedni, a minőségi TV-zés csökkentésével. Csak azt nem értem, hogy a kábelszolgáltatás a mai világban hogyan lehet monopolhelyzetben, miért nincsenek más szolgáltatók ebben a régióban. Az ügyfélszolgálatot mi is megtámadjuk januárban, már decemberben is megtettük volna, de sajnos 2 hetes szabadságát tölti az ügyfélszolgálatos kolléga, végülis ők ráérnek információt adni a negatív változásokról.
  Tudja valaki, hogy ki dönt a kábeltelevíziós szolgáltatási terület felosztásáról?

 5. pekne szerint:

  Van már egy ilyen petíció a neten, hátha ér valamit, ha aláírjuk: http://www.peticiok.com/vissza_az_eurosportokat_es_discoveryket_a_pr_telecomhoz

 6. pelikanjozsef szerint:

  Tisztelt Hölgyek és Urak!

  Kb. 20 évvel ezelőtt a PR-Telecom tulajdonosai befektettek itt Dunaharasztiban, illetve a környéken, akkori értékben mérve valószínűleg nem kis pénzt, amivel kiépítették a hálózatot. Mára már sajnos ez a hálózat /gyorsuló internet, a csatornák megnövekvő száma/ már elavult, de ők már nem akarnak ebbe több pénzt ebbe befektetni. Mára már olyan szinten megszedték magukat, hogy úgy vannak vele, hogy dőljünk hátra és nézzük, ahogyan az a sok marha aki a szolgáltatásért fizet, gyarapítja a számláikat. A szolgáltatásuk egyre szarabb. Ami most Karácsonykor volt, az vérlázító. Napi szinten megszűnt az internet kapcsolat többször és a letöltési sebesség is a béka segge alatt volt. Azon is ki vagyunk akadva, hogy nem tájékoztatják azokat az előfizetőket a csomagváltozásokról. akik már évtizedek óta használják és fizetik ezt egyre sz@rabb szolgáltatásukat. Teljesen ki voltunk bukva azon a nejemmel, hogy az aki most megy oda hozzájuk, az mindenféle kedvezményt kap, ellenben azok aki már évtizedek óta tömik a tulajdonosok zsebét, azokat még arra sem érdemesítik, hogy értesítsék az új és olcsóbb csomagokról. Nekem meggyőződésem, hogy a tulajdonosok most már arra játszanak, hogy az elkövetkező egy- másfél évben szedjünk ki még ebből amit lehet, aztán majd csődöt jelentenek és eltűnnek a süllyesztőben, jó pár ember pénzét lenyúlva. Szeretném tudni a tulajdonosok nevét. Persze, csak úgy kíváncsiságból.
  „A Nemzeti Média-, és Hírközlési hatóság ( 3529 Miskolc, Csabai kapu 17) várja mindazok jelentkezését, akik úgy vélik, hogy a szolgáltató minősíthetetlen módon becsapja ügyfeleit, miközben irreálisan magas tarifát szabott meg. A médiatörvénybe ütköző módon megtévesztik és megtévesztésben tartják az előfizetőket, miközben a szigethalmi iroda cinikus kommunikációval dobja vissza a lakosság jogos panaszait. Kezdeményezzenek közigazgatási hatósági eljárást, mivel a milliomos tulajdonosi elit már rég elvesztette azokat az erkölcsi normákat, ami alapján még embernek lehetne őket nevezni…”

 7. pelikanjozsef szerint:

  Na, és még egy gondolat a PR-Telecom-val kapcsolatban. Az egy dolog, hogy nem kérdezték meg azokat, akikből élnek, hogy szükségük van-e az Eorosport csatornára, de az, hogy az egyik legnépszerűbb csatornának /Discovery / az eltüntetését sem egyeztették azokkal, akik mint már mi is, lassan 20 éve fizetjük a szolgáltatásukat, ez már vérlázító. Utána fogok nézni a tulajdonosok nevének, mert nem fogom, fogjuk hagyni, hogy csak úgy kisétáljanak ebből a szolgáltatásból, amin már az évek folyamán „halálra” keresték magukat.

 8. Knapp Tibor szerint:

  Kedves PR-Telecomosok!

  Én is tapasztalom, hogy meglehetősen nagy a felháborodás az előfizetői körben a különféle csatornák elhagyása miatt. Sokakat a Discovery kiesése érintett érzékenyen, míg másokat, köztük engemet is az Eurosport elvesztése. Már hetek óta tanulmányozom a különféle ajánlatokat, de még nem sikerült a nekem megfelelő kombinációt kiválasztani. Az lenne a kérésem a tisztelt olvasok azon részéhez, aki járatos és tájékozott a sugárzás rejtelmeiben, hogy készítsen egy összefoglaló írást a dunaharaszti lehetőségekről. Milyen szolgáltatóban, v

 9. Jedermann szerint:

  Amikor a PR-Telecom megkezdte működését Dunaharasztin, mi is előfizettük az internetes és a kábeltelevíziós szolgáltatást. Igaz, televíziót nem néztünk gyakran, de elcsábított bennünket az, hogy az alapcsomagban voltak német, angol, francia, olasz nyelvű csatornák. Gondoltuk, így gyakrabban lesz lehetőségünk idegen nyelvű szövegeket hallgatni, s idővel a gyerekeinknek is segítheti a nyelvtanulását. Azóta ez a szolgáltató folyamatosan csökkentette a kínálatot. Mára egyetlen olyan csatorna sem tartozik az alapcsomagba, amely idegen nyelven sugározza műsorait. Az előttem szólók által említetteken kívül ezen a területen is elfelejtették az előfizetők igényeit fölmérni.
  Az év végi internetszolgáltatást inkább nemszolgáltatásnak lehetne nevezni. A számlákon érdekes módon az nem jelenik meg, hogy a szolgáltatás szünetelése miatt mennyit enged el a nemszolgáltató a fizetendő díjból.
  Talán egy igazi szolgáltató, aki tisztességes ajánlattal, megbízható működéssel, elfogadható árakkal versenybe szállna a PR-Telecom-mal, megoldhatná a problémákat. Kérem, szóljon, aki tud ilyenről!

 10. kaboca szerint:

  Vigyázat!
  Elkezdődött az átverés!
  PR-Telecom előfizető vagyok. A PR-Delta TV programcsomagért havi 5550.-Ft-ot fizetek.
  Ma becsöngetett hozzám egy PR-Telekom képviselő, és új szerződés aláírását kezdeményezte. Ha aláírom a szerződést, akkor az eddig fizetett 5550.-Ft-ért további 15 csatorna hozzáférését biztosítja. Nem azokat a csatornákat adja vissza amelyeket elvettek, hanem ismeretlen csatornákat kínál.
  Ha aláírom még reklamálni sem tudok.
  tisztelt Knapp Tibor Úr! Segítőkész hozzáállását megköszönöm. Örülnék, ha ebben a PR-Telecom ügyben az önkormányzatunk valamennyi képviselője Önhöz hasonló módon a lakosság érdekeiben közreműködne.

 11. Equinox szerint:

  Ne vessen rám követ senki, de én kíváncsi lennék a PR-Telecom véleményére is, mert számomra nem túl hiteles, sőt gyanús amikor egy szolgáltató a partnerét “alázza” a végfelhasználók előtt, és próbálja ellene hangolni, hogy magasabb árat sarcoljon ki. Furcsa és elgondolkoztató, hogy nem születik válasz erre a levélre, a PR-től, nincs tájékoztatás, hogy mennyivel is kellett volna emelni a díjakat.
  Az internet szolgáltatással pedig tényleg egyre több a sebesség és kimaradási probléma. Nem túl felhasználóbarát hozzáállás, amikor sebesség csökkenés esetén az ügyfélszolgálat a garantált sebességet, és azt emlegeti, hogy az itt szolgáltató “jó nevű” konkurens cég még lassabb :-( Előrelépni, talán csak akkor tudnánk, ha valamiképp összefogunk…

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.